Rybářský rozcestník

Křupavý losos – Crispy salmon

Na másle a oleji zprudka opečené porce lososa nejprve kůží dolů, pak otočené. Kůže je na několika místech naříznutá, v zářezech pak vložená sůl, filety před opékáním pokapané citronovou šťávou.

2 náročnost
15 minut
křupavý
  • Rozpis na 4 porce:
  • 4 ks filety z lososa o váze 150-200 g
  • citronová šťáva
  • kolečka citronu
  • hladká mouka
  • barevný pepř
  • olivový olej
  • mořská sůl
  • máslo
  • Příprava

    1. Na filetech z lososa uděláme na kůži 3-4 zářezy, pokapeme citronovou šťávou, do zářezů vložíme pár zrnek mořské soli, kůži lehce poprášíme moukou.
    2. V pánvi rozehřejeme olivový olej s máslem, (v poměru 1:1) do rozpáleného tuku vložíme kůží dolů na olej filety, přimáčkneme a pečeme zhruba 2 minuty, až kůže začne být křupavá a filet začne do poloviny tmavě růžovět pak filety otočíme a propečeme z druhé strany.
    3. Křupavého lososa posypeme lehce drceným barevným pepřem, ozdobíme citronem a podáváme.

    Doporučení

    Vhodná příloha jsou třeba gratinované brambory a smetanový špenát.

    Recept na gratinované brambory najdete například zde: Gratinované brambory II., recept na smetanový špenát nejdete zde: Smetanový špenát.

    Poznámka

    Autor textu i fotografií: Dalibor Marounek

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!