Rybářský rozcestník

Krevetový salát

Jemný salát z krevet, s jablkem, a ochucený majonézou s kečupem, smetanou, kořením.

1 náročnost
20 minut
+ 30 minut uležení  
  • Rozpočet pro 4 osoby:
  • 300 g krevet (upravené)
  • 150 g majonézy
  • 50 g smetany na šlehání
  • 1 ks většího jablka
  • 1 lžíce bílého vína
  • 2 lžíce citrónové šťávy
  • 2 lžičky kečupu
  • worcesterová omáčka
  • bílý mletý pepř
  • cukr
  • sůl
  • Příprava

    1. Jablko oloupeme, zbavíme jádřince, nakrájíme na čtvrtky, ty pak nakrájíme na silnější plátky a ihned je dáme do smíchané citrónové šťávy s bílým vínem, aby nám nezhnědly
    2. Do mísy vložíme mírně povolené zmrazené krevety (které jsou již upravené pro přímou konzumaci bez tepelné úpravy), přidáme nakrájené jablko, majonézu promíchanou s kečupem a ochucenou cukrem, worcesterovou omáčkou, mletým pepřem a solí
    3. Nakonec do salátu přidáme ušlehanou smetanu a vše zlehka promícháme
    4. Necháme cca 30 minut v chladnu uležet.

    Doporučení

    Na salát používáme velkou mísu, abychom mohli salát dobře a snadno promíchat.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!