Rybářský rozcestník

Královský pangasius

Ochucené filety z pangasiuse pečené s povařenou mrkví, fenyklem, brokolicí, cibulí, špekem a citronem.

2 náročnost
50 minut
  • 600 g filetů z pangasia
  • 200 g brokolice
  • 50 g špeku
  • 2 ks mrkve
  • 1 ks cibule
  • 1 ks citronu
  • 1/2 ks fenyklu
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce worcesterové omáčky
  • 1 lžička koření na ryby
  • 1 lžička citronového pepře
  • sůl
  • Příprava

    1. Očištěné mrkve i fenykl vložíme do hrnce s vroucí osolenou vodou a uvaříme do poloměkka, vyndáme, necháme okapat a nakrájíme na menší kousky
    2. Růžičky brokolice krátce spaříme ve vroucí osolené vodě, scedíme a necháme okapat
    3. Očištěné filety z pangasia osolíme, vložíme do olejem vymazaného pekáčku, lehce potřeme worcesterem, posypeme kořením na ryby a citronovým pepřem
    4. Pak rybu poklademe máslem, přidáme oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli, na kostičky nakrájený špek, povařenou zeleninu a plátky z dobře omytého citronu
    5. Dáme do vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C doměkka (asi 15 minut).

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!