Rybářský rozcestník

Karas na másle a česneku

Karas má chutné maso, možná lepší než kapr, nesmí být však chycen v příliš bahnité a stojaté vodě, maso má pak bahnitou příchuť. Kusy o délce 35-40 cm jsou pro tepelné zpracování nejlepší.

2 náročnost
45 minut
karasKarasKaras
  • 1000 g naporcovaných očištěných karasů
  • nasekaná petrželka
  • česnek
  • máslo
  • kmín
  • sůl
  • Příprava

    1. Očištěné porce karase osolíme, necháme 20 minut odpočinout.
    2. Porce ryb osušíme, potřeme rozetřeným česnekem, posypeme kmínem. Narovnáme do pekáče, poklademe kousky másla, vložíme do vyhřáté trouby na 200 °C, pečeme 15 minut.
    3. Upečené porce ryb posypeme nasekanou petrželkou. Skvěle k tomu chutná čerstvý chléb, chlazené pivo.

    Doporučení

    Podobně lze připravit i další druhy bílých ryb, např. kapr, cejn, plotice, perlín, tloušť.

    Poznámka

    Text i foto: Dalibor Marounek

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!