250 g masa z kapra bez kostí
150 g nakrájených hříbků na plátky
1,5 l rybího vývaru
2 dl smetany
2 ks jarní cibulky s natí
1 ks kousek celeru
1 ks mrkev
1 lžíce hladké mouky
špetka muškátové květu
máslo
pepř
sůl
Příprava
- Rybí maso opečeme na másle, odložíme stranou.
- V hrnci na másle orestujeme nakrájenou cibule i s natí, kostičky celeru a mrkve. Zeleninu zalijeme rybím vývarem a vaříme do měkka.
- Smetanu rozmícháme s moukou a vlijeme do polévky, necháme 5 minut povařit.
- Na másle opečeme plátky hub a společně s opečeným kapřím masem vložíme do polévky.
- Na závěr polévku dochutíme solí, pepřem, špetkou muškátového květu.
Poznámka
Text i foto: D. Marounek