Rybářský rozcestník

Kapří polévka s hříbky

Nejlepší rybí polévky, kterou vařily baštýřky a sádecké v jižních Čechách. Ryb a hub měly vždy dostatek.

2 náročnost
30 minut
kapříkapříkapří
  • 250 g masa z kapra bez kostí
  • 150 g nakrájených hříbků na plátky
  • 1,5 l rybího vývaru
  • 2 dl smetany
  • 2 ks jarní cibulky s natí
  • 1 ks kousek celeru
  • 1 ks mrkev
  • 1 lžíce hladké mouky
  • špetka muškátové květu
  • máslo
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Rybí maso opečeme na másle, odložíme stranou.
    2. V hrnci na másle orestujeme nakrájenou cibule i s natí, kostičky celeru a mrkve. Zeleninu zalijeme rybím vývarem a vaříme do měkka.
    3. Smetanu rozmícháme s moukou a vlijeme do polévky, necháme 5 minut povařit.
    4. Na másle opečeme plátky hub a společně s opečeným kapřím masem vložíme do polévky.
    5. Na závěr polévku dochutíme solí, pepřem, špetkou muškátového květu.

    Poznámka

    Text i foto: D. Marounek

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!