Rybářský rozcestník

Kapří krém – velouté (recept podle Jaroslava Sapíka)

Recept z pořadu Prostřeno, který uvařil Jaroslav Sapík svým hostům. Jedná se o jemnou kapří polévku servírovanou rozmixovanou, ozdobenou kousky rybího masa a orestovanými krutonky petrželky.

2 náročnost
90 minut
  • 1,5 kg kapřích filetů nebo jeden celý malý kapr
  • 0,5 kg mrkve
  • 200 g cibule
  • 100 g fenyklu
  • 80 g česneku
  • 50 g čerstvých chilli papriček
  • 50 g rajčat
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 2 dl smetany
  • 1 dl olivového oleje
  • špetka chilli pasty
  • bílý pepř
  • voda
  • sůl
  • orestované petrželovými krutonky
  • Příprava

    1. Na olivovém oleji zprudka orestujeme nakrájenou mrkev, rajčata, fenykl, česnek, cibuli, chilli papričky, přidáme rajčatový protlak, chilli pastu, zalijeme vodou a přivedeme do varu.
    2. Nakonec přidáme kapří maso a necháme vařit 40 minut, poté vše vymixujeme a propasírujeme přes velmi jemné síto, abychom se zbavili všech kostiček.
    3. Tuto kapří polévka přivedeme opět do varu, dochutíme solí, bílým pepřem a na konec zjemníme smetanou.
    4. Podáváme s kouskem kapřího masa zbaveného kostiček a petrželovými krutonky, které podáváme zvlášť v mističce.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!