1,5 kg kapřích filetů nebo jeden celý malý kapr
0,5 kg mrkve
200 g cibule
100 g fenyklu
80 g česneku
50 g čerstvých chilli papriček
50 g rajčat
1 lžíce rajčatového protlaku
2 dl smetany
1 dl olivového oleje
špetka chilli pasty
bílý pepř
voda
sůl
orestované petrželovými krutonky
Příprava
- Na olivovém oleji zprudka orestujeme nakrájenou mrkev, rajčata, fenykl, česnek, cibuli, chilli papričky, přidáme rajčatový protlak, chilli pastu, zalijeme vodou a přivedeme do varu.
- Nakonec přidáme kapří maso a necháme vařit 40 minut, poté vše vymixujeme a propasírujeme přes velmi jemné síto, abychom se zbavili všech kostiček.
- Tuto kapří polévka přivedeme opět do varu, dochutíme solí, bílým pepřem a na konec zjemníme smetanou.
- Podáváme s kouskem kapřího masa zbaveného kostiček a petrželovými krutonky, které podáváme zvlášť v mističce.