Rybářský rozcestník

Kapří filet na grilu

Filety z kapra z vnitřní strany nadrobno nakrojené přes kostičky, osolené, marinované, grilované na venkovním roštu grilu.

2 náročnost
20 minut
+ doba marinování  
Kapří filet na grilu - první foto
KapříKapříKapří
  • 1 ks kapra
  • sůl
  • Na marinádu:
  • 6 lžic rozpuštěného másla
  • 1 lžička červené mleté sladké papriky
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1-2 hrsti čerstvých bylinek (bazalka, petrželka, rozmarýn, saturejka)
  • Příprava

    1. Kapra vyfiletujeme, necháme kůži a nadrobno rozkrájíme přes kostičky tak, abychom úplně nepřořízli kůži
    2. Dostatečně osolíme z obou stran
    3. Na marinádu rozpustíme máslo, přidáme koření a bylinky a směsí rybu potřeme
    4. Necháme alespoň půl hodiny marinovat
    5. Pečeme na grilu 10 až 15 minut.

    Poznámka

    Zdroj: V kuchyni vždy otevřeno. Další recepty najdete také na blogu: V kuchyni vždy otevřeno

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!