300 g kapřího masa
250 g brambor
100 g jiker
1,5 l vody
1 ks cibule
1 ks mrkev
hladká mouka
majoránka
máslo
pepř
sůl
Příprava
- Do hrnce nalijeme vodu, přidáme kapří maso, osolíme, vaříme na mírném plameni 15 minut.
- Vývar scedíme, uvařené kapří maso vykostíme, nakrájíme na kousky.
- V hrnci rozpustíme máslo, přidáme drobně nakrájenou cibuli, mrkev, trochu podusíme, pak zaprášíme moukou, trochu osmahneme a zalijeme vývarem.
- Přidáme nakrájené brambory, propláchnuté jikry, polévku okořeníme majoránkou, pepřem, solí, vaříme, až brambory změknou.
- Na závěr do polévky přidáme nakrájené kapří maso. Polévku podáváme s pečivem.
Poznámka
Text i foto: D. Marounek