Rybářský rozcestník

Kapr ze staré tvrze

Podušené porce kapra v červeném víně spolu s hříbky, česnekem a kořením.

2 náročnost
45 minut
  • 4 ks porce kapra
  • 3 ks hříbků
  • 2 ks stroužky česneku
  • 100 ml červeného vína
  • 100 ml vody
  • 2 lžíce oleje
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Očistíme si houby a nakrájíme na plátky, oloupaný česnek nasekáme na drobno
    2. Porce kapra zbavíme kůže, osolíme a pokapeme lehce olejem
    3. Poté si hrnec vytřeme olejem a vložíme porce kapra, houby, česnek, trošku soli a pepře, podlijeme vodou, vínem a vše dusíme na mírném ohni pod pokličkou doměkka
    4. Dušené porce kapra s houbami finálně dochutíme pepřem a solí, poté servírujeme.

    Nejčtenější články

    Lisovaný rohlík s libečkem

    Tento fígl používali již staří labští rybáři na začátku minulého století. Jde o to rohlík napařit vodou, do které dáme několik stonků libečku, po vylisování pak nakrájený rohlík s listy čerstvého libečku ještě skladujeme.

    Čarování s toustovým chlebem na rybách

    Použití toustového chleba na rybách jsem si zamiloval. Jde totiž o atraktivní nástrahu pro téměř všechny býložravé druhy ryb, tedy například karasy, cejny, plotice, tlouště, ale také kapry. Ale jak ho nastražit, aby na háčku, případně i na vlasu pod ním, vydržel co nejdéle? Možností je mnoho, vyzkoušejte některé naše tipy.

    Kufr na nářadí skvěle nahradí rybářský kufr

    Kam s tím, tak tuto otázku jsem si donedávna klad vždy, když jsem balil rybařinu na naše dlouhé výpravy k vodě. Bižuterii, ale i další doplňky pro kaprařinu, k tomu věci pro lov sumců a kde je zbytek, jako například plavačkové náčiní pro lov nástražních rybek…. Sonar, baterky k sonaru, mohu pokračovat dál, tolik věcí a jak je přepravit k vodě a přitom je mít pěkně uspořádané? Můžete si pořídit nějaké rybářské tašky, kufry a podobně. Ale ty ceny! Co tak zkusit originální rybářské boxy, kufry či tašky nahradit šikovnými boxy původně určené na nářadí? Já si jeden skvělý našel a už bych neměnil.