Díky kukuřičným lupínkům, přichyceným na rybě pomocí těstíčka, vypadají porce ryby po usmažení a pak po dopečení, jako by byly na rybě zlaté šupiny, proto ten název.
2 náročnost
40 minut
Rozpis na 4 porce:
600-800 g porce kapra (4 ks podkovy nebo filety z kapra)
250 g kukuřičných lupínků
50 g hladké mouky
30 g škrobové moučky
100 ml mléka
2 ks vejce
olej na smažení
drcený kmín
citron
pepř
sůl
Příprava
Jednotlivé porce kapra osolíme, okořeníme trochou drceného kmínu a necháme chvíli odležet v lednici.
Z vejce, mouky, škrobu a mléka vyšleháme řidší těstíčko, to osolíme a necháme chvíli odležet.
Porce kapra namáčíme v těstíčku, necháme lehce okapat, obalíme v rozmačkaných kukuřičných lupíncích.
Smažíme, v mírně rozpáleném oleji, pozvolna, snažíme se, aby nám lupínky zezlátly, pak porce ryby vyjmeme z oleje, poklademe na plech a dopečeme v troubě vyhřáté na 90-100 °C doměkka, bude stačit cca 10 minut.
Doporučení
Ankety
Vyrábíte si doma vlastní boilies nebo koule jen nakupujete?
Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….
Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!
Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.