Podkovy z kapra povařené v kořeněném octovém nálevu, servírované vykostěné, studené, přelité majonézovou omáčkou.
1. Do 1 l vody přidáme ocet, sůl, bobkový list, nové koření, cibuli, mrkev, celer, necháme 10 minut vařit
2. Potom vložíme podkovy kapra, zmírníme oheň a kapra povaříme 10 minut, déle ne aby se maso nerozvařilo
3. Naběračkou podkovy vyndáme, vývar vaříme dále, než změkne mrkev a celer
4. Z podkov stáhneme kůži, rozpůlíme na polovinu a opatrně odstraníme kosti, necháme vychladnout
5. Z majonézy, smetany, nakrájené okurky, celeru, mrkve a hrášku uděláme omáčku, kterou ochutíme, pepřem a solí
6. Vychladlé porce kapra narovnáme na talíře, přelijeme smetanovou omáčkou, ozdobíme petrželkou a podáváme s pečivem.