2 náročnost
30 minut
+ máčení ryby v mléce
Rozpis na 4 porce:
4 ks kapří filety nebo podkovy
1-2 ks vejce
1 ks citron
hladká mouka
strouhanka
mléko
sůl
čerstvé nebo sušené bylinky (tymián, petržel, provensálská směs)
Příprava
- Očištěné kapří maso rozložte do nižší široké mísy, zalijte mlékem a zakápněte pár kapkami citronové šťávy. Maso nechejte naložené v mléce alespoň dvě hodiny, maximálně přes noc.
- Porce ryby vyjměte z mléka, osušte papírovými ubrousky a z obou stran nasolte.
- Do strouhanky přidejte nakrájené čerstvé či podrcené sušené bylinky. Následně klasicky obalte v trojobalu: nejprve v hladké mouce, poté rozkvedlaném vajíčku a nakonec v bylinkové strouhance.
- Usmažte jej v troubě nebo horkovzdušné fritéze.
Doporučení
Recept k článku: Vánoční hodování hravěji a zdravěji. 3+3 tipy na skvělé pomocníky a snadné recepty
Poznámka
Zdroj: ReceptyOnLine.cz, text: Astoreo.cz, foto: shutterstock.com