Porce kapra nejprve chvíli povařené v rybí rozvárce, spolu s houbami a zeleninou zalité rozpuštěnou želatinou.
1. Nejprve si vytvoříme rybí várku; svaříme vývar, ocet, víno a zeleninu spolu s kořením, tak 10 minut v ní pošírujeme nasoleného a napepřeného kapra
2. Rybu opatrně vyjmeme a do vývaru, který se již nevaří dáme želatinu, kterou jsme připravili dle předpisu
3. Do vhodných misek nalijeme trochu aspiku, necháme zatuhnout, pak klademe v jedné vrstvě rybu, zeleninu a houby, vytvoříme vrstvu, kterou necháme zatuhnout, děláme další vrstvy, dokud není vše zalité
4. Necháme zatuhnout a pak vyklopíme (pro lepší manipulaci použijeme pro vystýlání misek fresh folii).
Recept ze stránek Vaření s Tomem, autor fotografie i textu: Tomáš Mika.