Rybářský rozcestník

Kapr v aspiku II.

Porce kapra nejprve chvíli povařené v rybí rozvárce, spolu s houbami a zeleninou zalité rozpuštěnou želatinou.

2 náročnost
50 minut
+ doba tuhnutí  
Kapr v aspiku II.
  • 4 ks porce kapra
  • 1 balení želatiny
  • 1 sklenice nakládaných hříbků bez nálevu
  • 1 plechovka naložemného hrášku
  • Na rybí rozvárku:
  • 500 ml rybího vývaru
  • 15 ml bílého vína
  • 15 ml octa
  • 1 ks kořenové petržele
  • 1 ks velké mrkve
  • 1/4 ks malého celeru
  • bobkový list
  • nové koření
  • celý pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Nejprve si vytvoříme rybí várku; svaříme vývar, ocet, víno a zeleninu spolu s kořením, tak 10 minut v ní pošírujeme nasoleného a napepřeného kapra
    2. Rybu opatrně vyjmeme a do vývaru, který se již nevaří dáme želatinu, kterou jsme připravili dle předpisu
    3. Do vhodných misek nalijeme trochu aspiku, necháme zatuhnout, pak klademe v jedné vrstvě rybu, zeleninu a houby, vytvoříme vrstvu, kterou necháme zatuhnout, děláme další vrstvy, dokud není vše zalité
    4. Necháme zatuhnout a pak vyklopíme (pro lepší manipulaci použijeme pro vystýlání misek fresh folii).

    Poznámka

    Recept ze stránek Vaření s Tomem, autor fotografie i textu: Tomáš Mika.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!