Porce kapra obalené v mouce, vejcích, parmazánem a petrželkou ochucené strouhance, usmažené pěkně dozlatova.
1. Kapra dobře očistíme, opláchneme, osušíme a nakrájíme na podkovy, které poklademe citronovou šťávou a necháme v chladu 30 minut odležet
2. V hlubokém talíři smícháme strouhanku s na jemno nastrouhaným parmazánem a na drobno nasekanou petrželkou, v druhém talíři rozšleháme vejce a do třetího talíře nasypeme hladkou mouku
3. Porce kapra po obou stranách osolíme, obalíme v hladké mouce, potom v rozšlehaných vejcích a nakonec v ochucené strouhance
4. V pánvi na rozehřátém oleji kapra osmažíme po obou stranách dozlatova, na papírovém ubrousku necháme okapat od oleje, ozdobíme dílky citronu a podáváme s bramborovým salátem.