Rybářský rozcestník

Kapr s okurkovou omáčkou

Omáčka připravená ze světlé jíšky, kostiček kyselé okurky, smetany, pepře a soli, v ní povařené porce kapra, ty pak servírované přelité omáčkou a ozdobené nadrobno nasekaným koprem.

2 náročnost
30 minut
  • 600-800 g kapra připraveného pro kuchyňskou úpravu
  • 30 g másla
  • 20 g hladké mouky
  • 250 ml smetany
  • 1 ks větší kyselé nakládané okurky
  • 1-2 vrchovaté lžíce nasekaného kopru
  • šťáva z 1/2 ks citrónu
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Připravíme si světlou jíšku; mouku přímo v hrnci necháme v rozpáleném tuku (v tomto případě v rozpuštěném másle) jen krátce zpěnit
    2. Za stálého míchání a podlévání smetanou povaříme na jemnou omáčku, tu osolíme a okořeníme pepřem, přidáme na drobno pokrájenou kyselou okurku
    3. Porce kapra pokapeme citronovou šťávou, mírně osolíme, vložíme do omáčky, vaříme na mírném zdroji tepla tak 12-15 minut, tak dlouho, až maso změkne, ale nesmí se rozpadat!
    4. Jednotlivé porce ryby přendáme na talíře, přelijeme je omáčkou a ozdobíme nadrobno pokrájeným koprem.

    Doporučení

    Podáváme například s vařeným bramborem, rýží nebo těstovinami.

    Nejčtenější články

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.