1. Nakrájenou zeleninu a ostatní přísady dáme vařit v dostatečném množství osolené vody
2. Když se voda začne vařit, vložíme do ní kapra zbaveného šupin, očištěného a naporcovaného
3. Vaříme zprudka, až ryba změkne, nesmíme však rybu převařit!
4. Změklého kapra vyjmeme z vývaru, necháme okapat, položíme na ohřátou mísu
5. Připravíme koprovou omáčku; z másla a mouky si připravíme hnědou jíšku, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, nasekaný kopr, přilijeme smetanu, opepříme a osolíme
6. Vaříme za stálého míchání asi 5 minut
7. Před podáváním rozkvedláme v několika lžících omáčky žloutky a vlijeme je do omáčky
8. Ohříváme ještě chvíli – ale omáčku už nevaříme
9. Přidáme kousky kapra a jemně je prohřejeme.
Podáváme např. s bramborem nebo houskovým knedlíkem.
Příprava jíšky viz: Jíška .