Úprava našeho tradičního kapra na sicilský způsob, kde se takto připravují mořské ryby.
2 náročnost
30 minut
+ 1 hodina odležení
Kapr po sicilsku
Rozpis na 4 porce:
4 ks podkovy kapra (porce zhruba po 150 g)
1 ks vařené vejce
1 dl suchého bílého vína
150 g rajského protlaku
100 g vypeckovaných černých oliv
hrubozrnná mořská sůl
citronová šťáva
olivový olej
petrželka
tymián
cukr
Příprava
Podkovy z kapra pokapeme citronovou šťávou, posypeme solí a 1 hodinu necháme odležet
Porce ryby osušíme utěrkou a zprudka opečeme z obou stran na olivovém oleji v prostorné pánvi
Do pánve dále přidáme rajský protlak, bílé víno, rozpůlené olivy okořeníme tymiánem, solí, cukrem, citronovou šťávou, dusíme pod pokličkou na mírném plameni 15 minut
Vyjmeme podkovy z pánve, rozložíme na talíře, přelijeme omáčkou, posypeme nastrouhaným vejcem a nasekanou petrželkou.
Doporučení
Vhodná příloha jsou například v troubě pečené brambory.
Ankety
Vyrábíte si doma vlastní boilies nebo koule jen nakupujete?
Tato obalovací pasta skvěle funguje na cejny, tlouště, líny, parmy ale i kapry. Díky sýrům a mléku tvoří kolem nástrahy kalný mrak, které ryby přímo přitahuje. Obalujeme většinou menší peletky nebo kuličky boilies, ale také s ní lze obalit jen kousek pečiva, malou foukačku či kukuřici.
Historický recept z minulého století od dědy Horyny na základní směs na boilies, z které můžeme vyrobit boilies. Ovšem tuto základní směs můžeme dále obohatit a vytvořit tak ještě nadupanější koule!
Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….
Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!
Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.