2 náročnost
30 minut
+ 2 hodiny odležení (marinování)
1 ks kapra (45-50 cm dlouhého)
6 ks stroužky česneku (3 ks na plátky + 3 utřené se solí)
1 dcl oleje
1 lžička sladké mleté papriky
1 lžička grilovacího koření
snítky tymiánu
pepř
sůl
Příprava
- Kapra zbavíme případných šupin, očistíme, zbavíme ploutví i hlavy, přepůlíme, půlky důkladně opláchneme pod studenou tekoucí vodou
- Okapané půlky rozkrájíme na porce, ty na kůži na několika místech nařízneme
- Tak 3 stroužky česneku utřeme se solí, zbylé nakrájíme na tenké plátky
- Porce kapra potřeme česnekem utřeného se solí, do zářezů vložíme plátky zbylého česneku, pak jednotlivé kusy ryby potřeme olejem smíchaným s mletou sladkou paprikou a grilovacím kořením, osolíme a okořením pepřem, vložíme do pekáčku nebo zapékací misky a poklademe snítky tymiánu, necháme 2 hodiny odležet v lednici
- Pekáček nebo zapékací misku s kaprem vložíme do trouby se zapnutým grilem, grilujeme – pečeme přibližně na 180 °C tak 20 minut.
Poznámka
Recept připravený ve spolupráci s internetovou kuchařkou ReceptyOnLine.cz.