V celku upečený kapr, pokapaný citrónovou šťávou, ochucený drceným kmínem a pokladený lupínky másla.
1. Očištěnou rybu před pečením nařízneme na boku několika nepříliš hlubokými příčnými zářezy, osolíme ji a pokapeme citrónovou šťávou
2. Větší část másla rozehřejeme na pekáči, vložíme rybu, posypeme kmínem a poklademe lupínky zbylého másla
3. Maličko podlijeme rybím vývarem a prudčeji pečeme v předem vyhřáté troubě na 200 °C, během pečení přeléváme vypečenou šťávou
4. Upečenou rybu rozdělíme na porce, dáme na nahřáté talíře, přelijeme procezenou šťávou a ozdobíme petrželkou a dílky citrónu.
Jako přílohu podáváme opékané brambory nebo hranolky. Pokrm můžeme zpestřit jablkovým křenem nebo křenovou šlehačkou.
U pečení kapra je vhodné ponechat kůži i ploutve a to i ocasní.