Rybářský rozcestník

Kapr na znojemský způsob

Okořeněné, prošpikované porce kapra zprudka opečené na oleji, servírované s omáčkou připravenou z výpeku po rybě. Porce ryby servírujeme přelité omáčkou a posypané nastrouhaným vejcem nejlépe s bramborem nebo rýží.

2 náročnost
30 minut
kaprkaprkapr
  • Rozpis na 4 porce:
  • 4 ks porce kapra (150-200 g)
  • 4 ks naložené okurky
  • 1 ks vařené vejce
  • 1 ks cibule
  • 5 cl láku z okurek
  • 100 g slaniny
  • 1 lžíce rajského protlaku
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • hladká mouka
  • máslo
  • kmín
  • pepř
  • olej
  • sůl
  • Příprava

    1. Porce kapra osolíme, okmínujeme, prošpikujeme slaninou, lehce poprášíme moukou, zbytek slaniny nakrájíme na kostičky.
    2. Na oleji kapra opečme z obou stran, do měkka, odložíme stranou.
    3. Do šťávy po pečení přidáme nakrájenou cibuli a slaninu, necháme zesklovatět. Přidáme lžičku másla, hořčici, protlak, lák z okurek, zaprášíme lehce moukou, necháme provařit. Do omáčky přidáme nasekané okurky, dochutíme solí, pepřem.
    4. Porce kapra na talíři přelijeme omáčkou, posypeme nastrouhaným vejcem, podáváme z brambory, nebo rýží.

    Poznámka

    Autor textu i fotografií: Dalibor Marounek

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!