Rybářský rozcestník

Kapr na zázvoru s česnekem

Porce kapra potřené se solí utřeným česnekem, obalené v mouce smíchané s nastrouhaným zázvorem, vejcích a strouhance, upečené v troubě zabalené do alobalu.

2 náročnost
35 minut
  • 4 ks poce kapra
  • 4 ks stroužky česneku
  • 1-2 ks vejce
  • 2-3 lžíce polohrubé mouky
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 60 g oleje
  • strouhanka
  • alobal
  • olej
  • sůl
  • Příprava

    1. Očištěné porce kapra potřeme česnekem utřeným se solí
    2. Filety obalíme v mouce promíchané se zázvorem a protáhneme vejcem a strouhankou
    3. Každou porci zabalíme zvlášť do alobalu potřeného olejem
    4. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 20 minut, během pečení balíčky několikrát obrátíme.

    Doporučení

    Podáváme s vařenými brambory a se salátem z čerstvé zeleniny.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!