Rozpis na 4 porce:
4 ks podkovy z kapra po 200 g
1 ks větší mrkev
1 ks cibule
1/2 ks menšího celeru
200 g zakysané smetany
100 g slaniny
1 lžíce hladké mouky
máslo
pepř
sůl
Příprava
- V pekáči na másle necháme zesklovatět slaninu, přidáme nakrájenou cibuli, mrkev, celer, lehce orestujeme.
- Přidáme podkovy kapra, osolíme, opepříme, podlijeme trochou vody, vložíme do trouby, pečeme ve vyhřáté troubě do měkka. Během pečení občas přelijeme vypečenou šťávou.
- Na závěr přidáme zakysanou smetanu, ve které jsme rozmíchali lžíci mouky. Přelijeme porce kapra, pečeme ještě 3 minuty.
- Na talíři přelijeme podkovy omáčkou a zeleninou, podáváme s vařenými brambory.
Poznámka
Text i foto: D. Marounek