600 g kapra
80-100 g slaniny
1 ks středně velké cibule
mletá sladká paprika
sůl
Příprava
- Očištěného, naporcovaného kapra uvaříme v mírně osolené vodě doměkka, pak vývar slijeme, necháme na později, maso necháme důkladně okapat, ale uchováme v teple
- Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno, pak ji orestujeme spolu se slaninou nakrájenou na malé kostičky, zmírníme zdroj tepla, cibuli se slaninou dochutíme červenou paprikou, zamícháme, zalijeme částí vývaru, ve kterém se vařily porce kapra, krátce povaříme, občas zamícháme
- Uvařené porce ryby rozdělíme na jednotlivé talíře, kapra servírujeme přelitého omáčkou, obloženého například kousky čerstvé zeleniny.
Doporučení
Kdo má rád hustější omáčky, může tuto na konci zahustit trochou solamylu (škrobové moučky) rozmíchaného v malém množství studené vody.