2 náročnost
30 minut
+ doba odležení
4 ks podkovy z kapra
4 ks stroužky česneku
1 ks cibule
2 dl světlého piva
1 lžíce rajského protlaku
citronová šťáva
hladká mouka
černý pepř
olej
sůl
Příprava
- Porce kapra osolíme, potřeme česnekem, pokapeme citronovou šťávou, necháme hodinu odpočinout.
- V pánvi rozpálíme olej, vložíme porce kapra, které lehce poprášíme moukou, opečeme zprudka z obou stran.
- Porce kapra odložíme stranou, do šťávy po pečení přidáme proužky cibule, plátky česneku, zalijeme pivem, přidáme rajský protlak, kapra vložíme zpět, přiklopíme, dusíme na mírném plameni 10 minut.
- Hotové porce kapra přelijeme šťávou, podáváme například s vyslaněnými brambory.
Doporučení
Vyslaněné brambory – menší uvařené brambory, obalíme plátky slaniny, vložíme do vyhřáté trouby, pečeme až slanina začne zlátnout a pouštět tuk. Podrobný recept zde: Vyslaněné brambory
Poznámka
Text i foto: D. Marounek