Rybářský rozcestník

Kapr na mrkvi a hrášku

Osolené, citronem pokapané, pak chvíli odležené porce kapra zprudka opečené na oleji a másle, servírované s podušenou zeleninou a houbami a to ve výpeku po opečené rybě.

2 náročnost
30 minut
kaprkaprkapr
  • Rozpis na 4 porce:
  • 4 ks porce kapra (150-200 g)
  • 1 ks větší mrkev
  • 150 g sterilovaného hrášku
  • 50 g žampionů
  • 50 cl bílého vína
  • citronová šťáva
  • hladká mouka
  • máslo
  • kmín
  • pepř
  • olej
  • sůl
  • Příprava

    1. Porce kapra osolíme, pokapeme citronovou šťávou, necháme chvíli odležet.
    2. Maso osušíme, poprášíme lehce moukou, opékáme na směsi másla a oleje z každé strany 3 minuty.
    3. Opečené porce ryby, odložíme stranou. Do šťávy po pečení přidáme na kolečka nakrájenou mrkev, plátky žampionů, osolíme, přidáme trochu kmínu, pepře, podlijeme vínem, dusím do měkka.
    4. K podušené směsi přidáme sterilovaný hrášek, opečenou rybu, necháme prohřát.
    5. Na talíři přelijeme směsí porce ryby, podáváme s vařenými brambory.

    Poznámka

    Text i foto: D. Marounek

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!