Rozpis na 4 porce:
4 ks porce kapra (150-200 g)
1 ks větší mrkev
150 g sterilovaného hrášku
50 g žampionů
50 cl bílého vína
citronová šťáva
hladká mouka
máslo
kmín
pepř
olej
sůl
Příprava
- Porce kapra osolíme, pokapeme citronovou šťávou, necháme chvíli odležet.
- Maso osušíme, poprášíme lehce moukou, opékáme na směsi másla a oleje z každé strany 3 minuty.
- Opečené porce ryby, odložíme stranou. Do šťávy po pečení přidáme na kolečka nakrájenou mrkev, plátky žampionů, osolíme, přidáme trochu kmínu, pepře, podlijeme vínem, dusím do měkka.
- K podušené směsi přidáme sterilovaný hrášek, opečenou rybu, necháme prohřát.
- Na talíři přelijeme směsí porce ryby, podáváme s vařenými brambory.
Poznámka
Text i foto: D. Marounek