Osolené a pepřem ochucené porce kapra upečené v troubě spolu s rajčaty, paprikami a cibulí, pokrm ke konci přípravy ještě zjemněný smetanou.
1. Očištěného a vykuchaného kapra nakrájíme na porce, maso osolíme, okmínujeme
2. Porce ryby dáme do pekáče, přidáme máslo, bobkový list, poprášíme červenou paprikou a dáme péct do vyhřáté trouby na 190-200 °C
3. Rajčata spaříme vařící vodou, oloupeme a pokrájíme
4. Papriky zbavíme jádřinců, nakrájíme na proužky, cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka
5. Po 10 minutách pečení posypeme rybu v pekáči připravenou zeleninou a cibulí, pečeme až bude vše měkké
6. Na závěr pokrm zalijeme smetanou a necháme ještě 5 minut zapéct.
Podáváme s vařenými nebo opečenými brambory.
Recept i s fotografií nám poslal Dalibor Marounek