Rozpis na 4 porce:
4 ks podkovy z kapra (150-200 g)
2 ks větší kapie
1 ks cibule
1 ks vařené vejce
50 g slaniny
0,5 dl bílého vína
1 lžíce rajského protlaku
1 lžíce nasekané pažitky
sladká červená paprika
pálivá červená paprika
hladká mouka
sádlo
sůl
Příprava
- Porce kapra osolíme, necháme chvíli odležet, potřeme česnekem, necháme 30 minut odležet.
- Hladkou mouku smícháme se sladkou a pálivou paprikou (podle chuti), podkovy obalíme v mouce, na sádle je pak opečeme, z obou stran, do zlatova, odložíme stranou na teplé místo.
- Do šťávy po pečení přidáme nakrájenou slaninu, necháme zesklovatět, přidáme nakrájenou cibuli na proužky, papriku na kostičky, podlijeme bílým vínem, přidáme rajský protlak, osolíme, dusíme do měkka.
- Hotovou směs rozprostřeme na talíře, do středu položíme porce kapra, posypeme strouhaným vejcem, nasekanou pažitkou, podáváme s chlebem.
Poznámka
Text i foto: D. Marounek