Rybářský rozcestník

Kapr na grilu s křenem

Porce kapra osolené a pokapané citrónovou šťávou, odležené v chladu, poté grilované na rozehřátém grilu, servírované posypané čerstvě nastrouhaným křenem, nasekanou petrželkou a pokapané rozehřátým máslem.

2 náročnost
25 minut
+ doba odležení  
  • 4 ks porce kapra
  • 1 ks citrónu
  • 50 g másla
  • 50 g křenu
  • 30 g oleje
  • petrželka
  • sůl
  • Příprava

    1. Porce kapra si očistíme, osolíme, pokapeme šťávou z citrónu a necháme odležet v chladu alespoň 1 hodinu
    2. Odležené porce kapra potřeme olejem a grilujeme na rozehřátém grilu po každé straně asi 8 minut
    3. V době grilovaní si oloupeme křen a nastrouháme na jemno
    4. Grilované porce kapra servírujeme posypané čerstvě nastrouhaným křenem, nasekanou petrželkou a pokapané rozehřátým máslem.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!