Rybářský rozcestník

Kapr na divoko II.

Odleželé, okořeněné a citronovou šťávou pokapané porce kapra opečené na másle obalené v mouce, servírované přelité šťávou připravenou z výpeku ochucenou kořením, pivem a nakrájenou kořenovou zeleninou.

2 náročnost
30 minut
+ doba odležení kapra  
Kapr na divoko II.

Příprava

  1. Porce kapra osolíme, okmínujeme, pokapeme citronovou šťávou, 1 hodinu necháme odležet
  2. V pánvi rozpustíme máslo, kapra obalíme v hladké mouce, opečeme do zlatova z obou stran, odložíme stranou
  3. Do šťávy přidáme nakrájenou cibuli, mrkev, petržel, okořeníme divokým kořením (bobkový list, tymián, celý pepř) podlijeme pivem, zeleninu podusíme do měkka
  4. Vyjmeme kuličky koření, bobkový list, šťávu lehce zaprášíme moukou, vložíme porce kapra, chvíli prohřejeme
  5. Na talíři přelijeme porce ryby šťávou se zeleninou, podáváme nejlépe s vařenými brambory.

Nejčtenější články

Pozvánka na závod do Nižboru

ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!