Rozpis na 4 porce:
4 ks podkovy z kapra
4 ks stroužky česneku
2 ks červené cibule
2 ks žluté cibule
100 g tenkých plátků anglické slaniny
pálivá mletá paprika
strouhaný křen
pažitka
máslo
voda
sůl
Příprava
- Podkovy kapra osolíme, potřeme utřeným česnekem, 1 stroužek na podkovu, poprášíme pálivou paprikou
- Dno zapékací misky potřeme rozpuštěným máslem, naskládáme porce ryby, poklademe proužky slaniny, hustě posypeme nakrájenou cibulí na plátky, osolíme, opepříme, vložíme do trouby, pečeme 15-20 minut, 1-2 podlijeme troškou vody
- Porce ryby na talíři posypeme nastrouhaným křenem, nasekanou pažitkou, podáváme s čerstvým chlebem, zapijeme chlazeným pivem.