Rybářský rozcestník

Kapr na černo

V zelenině podušené porce kapra, servírované ohřáté na páře, přelité omáčkou ze zeleniny, povidel, sušeného ovoce, ořechů a mandlí. Jako přílohu podáváme například bramborové šišky.

2 náročnost
60 minut
Kapr na černo slavnostní servis
Kapr
  • 6 ks porcí kapra
  • 6 ks kuliček nového koření
  • 10 ks kuliček pepře
  • 3 ks hřebíčků
  • 2 ks koleček citronu i s kůrou
  • 2 ks cibule
  • 1 ks bobkového listu
  • 200 g kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer)
  • 100 g sušených švestek
  • 50 g nasekaných loupaných mandlí
  • 50 g nasekaných vlašských ořechů
  • 25 g rozinek
  • 4 lžíce povidel
  • 2 lžíce másla
  • 3 lžičky tmavého třtinového cukru
  • 750 ml zeleninového vývaru
  • 25 ml octa
  • strouhaný perník
  • špetka tymiánu
  • sůl
  • Příprava

    1. V hrnci na rozehřátém másle osmažíme očištěnou, na hrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu a oloupané, na drobno nakrájené cibule
    2. Přisypeme cukr a za stálého míchání ho necháme zkaramelizovat, pak přidáme koření, kolečka citronu, 1 minutu opékáme, přilijeme ocet a necháme ho odpařit
    3. Nakonec zalijeme zeleninovým vývarem, zvolna 5 minut povaříme a do vroucí omáčky vložíme porce očištěného a osolené kapra, dusíme 12-15 minut, pak je vyndáme a do omáčky přimícháme povidla
    4. Sušené švestky nakrájené na menší kousky, rozinky, na drobno nasekané oříšky i mandle povaříme asi 5 minut v troše vody
    5. Omáčku propasírujeme, dáme do ní povařené ovoce i s tekutinou a zahustíme strouhaným perníkem
    6. Před podáváním rybu ohřejeme v páře, přelijeme teplou omáčkou a podáváme s bramborovými šiškami.

    Nejčtenější články

    Základní návazce a koncové sestavy pro boilie a pelety

    D-Rig, S-rig, plovoucí návazec s Pop Up bolie nebo peletkou, návazce pro lov ve vodním sloupci …. no, pro začínající, ale i mírně pokročilé rybáře těch názvů je až moc! 🙂 Moderní kaprařina má opravdu rozmanité názvosloví různých důmyslných sestav koncových návazců. Jejich použití bývá závislé nejen na typu revíru, ale také na dalších okolnostech, například na hloubce vodního sloupce v místě lovného místa, zda je dno bahnité nebo naopak písečné, mírně zarostlé nebo naopak s hojným rostlinstvem na dně… Ani v tomto článku nedokážeme ukázat všechny možnosti, jak uvázat a nabídnout nástrahu rybám. Najdete zde ale takový základní výběr návazců, které se v dnešní době nejvíce používají při lovu kaprovitých ryb na boilies a pelety.

    Trofejní tajmen uloven Češkou v Mongolsku. Měřil 145 cm a vážil hodně přes 30 kg!

    Začátkem října ulovila Veronika Kolajová na řece Šiškid v Mongolsku trofejního tajmena v délce 145 cm! Ryba byla přesně změřena za přítomnosti tří svědků, takže veškeré pochybnosti nejsou oprávněné. Veronika s ním bojovala téměř 40 minut. Tento tajmen patří k největším úlovkům posledních let a rozhodně to je nový ženský rekord!

    Honza Hubka a Jakub Kolář se stali mistry světa v lovu dravých ryb z lodě!

    Přátelé, naše reprezentace získala tento víkend v Anglii stříbrné medaile a posádka Honza Hubka a Jakub Kolář se stali mistry světa v lovu dravých ryb z lodě. Skvělý úspěch a velká gratulace celému týmu. 👍🎸🍀💪🙏👌

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím