V zelenině podušené porce kapra, servírované ohřáté na páře, přelité omáčkou ze zeleniny, povidel, sušeného ovoce, ořechů a mandlí. Jako přílohu podáváme například bramborové šišky.
1. V hrnci na rozehřátém másle osmažíme očištěnou, na hrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu a oloupané, na drobno nakrájené cibule
2. Přisypeme cukr a za stálého míchání ho necháme zkaramelizovat, pak přidáme koření, kolečka citronu, 1 minutu opékáme, přilijeme ocet a necháme ho odpařit
3. Nakonec zalijeme zeleninovým vývarem, zvolna 5 minut povaříme a do vroucí omáčky vložíme porce očištěného a osolené kapra, dusíme 12-15 minut, pak je vyndáme a do omáčky přimícháme povidla
4. Sušené švestky nakrájené na menší kousky, rozinky, na drobno nasekané oříšky i mandle povaříme asi 5 minut v troše vody
5. Omáčku propasírujeme, dáme do ní povařené ovoce i s tekutinou a zahustíme strouhaným perníkem
6. Před podáváním rybu ohřejeme v páře, přelijeme teplou omáčkou a podáváme s bramborovými šiškami.