Rybářský rozcestník

Ježdíci smažení

Omytí a vykuchaní ježdíci zbavení šupin, obalení v těstíčku z mouky, vajec a soli, pak ve strouhance, usmažení v rozpáleném oleji dozlatova.

1 náročnost
30 minut
  • 800 g ježdíků
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 2 ks vajec
  • tuk nebo olej na smažení
  • sůl
  • Příprava

    1. Omyté a vykuchané ježdíky zbavíme šupin
    2. Tělíčka ryb obalíme v těstíčku připraveném z mouky, vajec a špetky soli, pak je obalíme i ve strouhance
    3. Smažíme v rozpáleném tuku dozlatova
    4. Podáváme teplé, nejlépe s pečivem.

    Doporučení

    Podobně lze upravit i malé okouny.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!