Rybářský rozcestník

Jelci plnění cibulí

Na oleji opečení jelci jeseni, plnění prorostlou slaninou a cibulkou s natí.

2 náročnost
25 minut
+ 2 hodiny odležení  
  • 2 ks jelci jeseni
  • 4 ks mladé cibulky s natí
  • 120 g prorostlé slaniny
  • mletá červená paprika
  • polohrubá mouka
  • mletý černý pepř
  • drcený kmín
  • rostliný olej
  • sůl
  • Na ozdobu:
  • 6 ks ředkviček
  • 1 ks hlávky salátu na ozdobu
  • zelená petrželová nať
  • Příprava

    1. Očištěné, vykuchané a omyté jelce osušíme čistou papírovou utěrkou, z venku i zevnitř je osolíme, okořeníme mletým pepřem, posypeme sladkou paprikou
    2. Ryby naplníme očištěnou a na kolečka nakrájenou cibulkou s natí, nakrájenou prorostlou slaninou, posypeme kmínem a sešijeme
    3. V ledničce necháme 2 hodiny odležet
    4. Jelce zlehka posypeme polohrubou moukou a opékáme na rozehřátém oleji, z každé strany, asi 4 minuty
    5. Opečené maso servírujeme na opláchnutých listech hlávkového salátu posypané nasekanou zelenou petrželkou a ozdobené na kolečka nakrájenými ředkvičkami.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!