Z čerstvých ryb, vody a dalších surovin lze v kotlíku, nebo i klasickém hrnci připravit rychlou, přitom chutnou polévku. Zde je návod.
2 náročnost
50 minut
Jednoduchá rybí polévka z čerstvých ryb
500-600 g filetů rybího masa bez kůže
150 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
1 ks velké cibule
1,5 l pitné vody
pepř
olej
sůl
petrželka na posypání
Příprava
Rybí maso nakrájíme na menší kostky, odstraníme co nejvíce kostí a kůstek, očištěnou zeleninu nastrouháme nebo nakrájíme na kostičky
Na troše oleje v kotlíku osmahneme cibuli spolu se zeleninou, přidáme maso z ryb, zamícháme, zalijeme vodou, osolíme a okořeníme pepřem, vaříme 15 minut doměkka (voda musí bublat, jinak to bude trvat trochu déle, ale pak hrozí, že se maso ryb rozpadne!)
Buď ihned podáváme, nebo polévku můžeme zahustit například instantní jíškou a zjemnit mlékem nebo smetanou.
Ankety
Vyrábíte si doma vlastní boilies nebo koule jen nakupujete?
Jak se stát karavanistou, jak získat vysněnou loď nebo kam vzít rodinu na dovolenou, ať už koukáte po Česku či na exotické destinace? Nejkomplexnější přehlídku cestovatelských trendů, program pro odborníky i širokou veřejnost nebo lákavé soutěže si užijí návštěvníci PVA EXPO PRAHA již ve dnech 15. až 17. března. Koná se unikátní souběh veletrhů FOR CARAVAN, FOR BOAT a HOLIDAY WORLD & REGION WORLD. Jaké unikáty přinese?
Široká karavanistická veřejnost mohla od pátku do neděle (od 15-17.3.2024) v areálu PVA v Praze v Letňanech navštívit 15 ročník výstavy obytných automobilů a karavanů. Výstava FOR CARAVAN má bohatou tradici. V několika halách, ale i ve venkovních prostorách areálu, bylo opět na co se koukat. My jsme letošní prodejní výstavu navštívili hned v pátek a tak vám pomocí fotografií chceme ukázat především přívěsy a auta vhodné pro nás rybáře. S potěšením musíme konstatovat, že pro opravdové outdoorové nadšence se i na našem českém trhu objevuje čím dál více obytných aut i přívěsů, které se nezaleknou ani opravdu těžkých terénů.