Rybářský rozcestník

Halpaprikás – rybí paprikáš

Vynikající recept z maďarské kuchyně. Jde o kostky rybího masa v pikantní paprikové omáčce, podušené s paprikou, rajčaty, cibulí a slaninou.

2 náročnost
30 minut
HalpaprikásHalpaprikásHalpaprikás
  • 500 g kostek ze sumce bez kostí a kůže
  • 50 g slaniny
  • 4 ks oloupaná rajčata
  • 1 ks cibule,
  • 1 ks červená paprika
  • 1 lžíce paprikové pasty
  • sladká červená mletá paprika
  • pálivá červená mletá paprika
  • voda
  • sádlo
  • sůl
  • Příprava

    1. Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli a slaninu, necháme zesklovatět, poprášíme červenou paprikou.
    2. Přidáme nakrájená rajčata, proužky papriky, kostky rybího masa, orestujeme.
    3. Přidáme lžíci paprikové pasty, 1-2 lžíce vody, dusíme 10 minut.
    4. Na závěr dochutíme červenou pálivou paprikou a solí.

    Doporučení

    Jako přílohu zvolíme například tarhoňu, což je klasická maďarská těstovina. Paprikáš můžeme rovněž zjemnit smetanou.

    Poznámka

    Text i foto: D. Marounek

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!