500 g kostek ze sumce bez kostí a kůže
50 g slaniny
4 ks oloupaná rajčata
1 ks cibule,
1 ks červená paprika
1 lžíce paprikové pasty
sladká červená mletá paprika
pálivá červená mletá paprika
voda
sádlo
sůl
Příprava
- Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli a slaninu, necháme zesklovatět, poprášíme červenou paprikou.
- Přidáme nakrájená rajčata, proužky papriky, kostky rybího masa, orestujeme.
- Přidáme lžíci paprikové pasty, 1-2 lžíce vody, dusíme 10 minut.
- Na závěr dochutíme červenou pálivou paprikou a solí.
Doporučení
Jako přílohu zvolíme například tarhoňu, což je klasická maďarská těstovina. Paprikáš můžeme rovněž zjemnit smetanou.
Poznámka
Text i foto: D. Marounek