Rybářský rozcestník

Grilovaný úhoř

Základní recept na úpravu úhoře grilováním. Stažený a vykuchaný úhoř nakrájený na špalky, ty oprané, okořeněné a olejem potřené, grilované na venkovním roštu grilu.

2 náročnost
45 minut
grilovany-uhor1grilovany-uhor2grilovany-uhor3
  • 800 g úhoře připraveného na tepelné zpracování (stažený, vykuchaný ...)
  • koření na ryby
  • rostlinný olej
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Vykuchaného, z kůže staženého, očištěného úhoře nakrájíme na špalíky asi tak 10 cm dlouhé, ty opláchneme pod tekoucí vodou a důkladně osušíme
    2. Větší kusy nařízneme podél páteře a rozevřeme, zajistíme špejlemi nebo grilovacími jehlami, menší kusy necháme jako válečky
    3. Potřeme olejem, osolíme, opepříme a posypeme oblíbeným kořením na ryby
    4. Pokladem na gril a grilujeme na dobře rozpáleném roštu grilu, pozvolna, spíše po krajích, tak 10 až 15 minut z každé strany.

    Doporučení

    Větší kusy je lepší podél páteře naříznout a grilovat otevřené, zajištěné například špejlemi nebo grilovacími jehlami. Maso úhoře má totiž tendenci se při větším zahřátí kroutit a zavírat. Také bude dříve hotové a hlavně ochucené i ve středu těla úhoře.

    Poznámka

    V hodně receptech na ryby se uvádí použití citronové šťávy, ale pokud je ryba dobrá, nesmrdí rybinou, je nesmysl ji kazit citronem!

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!