Porce staženého úhoře přes noc marinované v marinádě s dezertního vína, zeleniny a koření, před grilováním osušené, potřené olejem, grilované na roštu grilu doměkka.
2 náročnost
45 minut
+ doba marinování
Fish and mashed potatoes on a plate, view from above
800 g úhoře (zbaveného kůže, vykuchaného)
pepř
olej
sůl
Na marinádu:
200 ml dezertního bílého vína (sladké)
100 ml vody
2 lžíce nasekané zelené petrželové natě
1 lžíce zelené celerové natě
3 ks hřebíčky
1 ks cibule
Příprava
Vykuchaného, z kůže staženého, očištěného úhoře nakrájíme na špalíky asi tak 10 cm dlouhé, ty opláchneme pod tekoucí vodou a důkladně osušíme
Větší kusy nařízneme podél páteře a rozevřeme, zajistíme špejlemi nebo grilovacími jehlami, menší kusy necháme jako válečky
Připravíme marinádu; do misky nalijeme víno, vodu, přidáme nadrobno nasekanou cibuli, nať celeru a petržele, doplníme o hřebíček
Porce úhoře osolíme, okořeníme pepřem, vložíme do marinády a na 24 hodin, necháme marinovat v lednici v nějaké vhodné uzavřené nádobě
Před samotným grilováním úhoře vyndáme, osušíme, potřeme olejem
Připravené porce úhoře dáme na rošt dobře rozpáleného grilu, pozvolna, spíše po krajích, grilujeme tak 10 až 15 minut z každé strany, potíráme marinádou.
Ankety
Vyrábíte si doma vlastní boilies nebo koule jen nakupujete?
Recept z pořadu Prostřeno, který uvařil Jaroslav Sapík svým hostům. Jedná se o jemnou kapří polévku servírovanou rozmixovanou, ozdobenou kousky rybího masa a orestovanými krutonky petrželky.
Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….
Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!