Rybářský rozcestník

Grilovaný sumec (v grilovacích miskách)

Marinované porce sumce grilované v grilovacích miskách na venkovním grilu. (Lze je grilovat také v troubě pod grilem).

2 náročnost
40 minut
+ 1 hodina marinování  
grilovaný
  • 1-1,5 kg masa ze sumce (nejlepší je bez kostí maso za hlavou)
  • citronová šťáva
  • sůl
  • Na marinádu potírání:
  • 1 dl olivového oleje
  • 2-3 ks stroužky česneku
  • 1 lžíce nasekané pažitky
  • 1 lžíce nasekané petrželky
  • drcený kmín
  • černý pepř
  • Příprava

    1. Maso ze sumce nakrájíme na 200 g porce, stáhneme kůži, případně odstraníme podkožní tuk.
    2. Filety pokapeme citronovou, osolíme, 1 hodinu necháme v chladu rozležet.
    3. Z uvedených surovin na marinádu připravíme potěr.
    4. Porce sumce osušíme, vložíme do misek na grilovaní, potřeme marinádou, grilujeme z každé strany 10-12 minut, během grilování občas potíráme.

    Doporučení

    Grilovaný sumec chutná skvěle s grilovanou zeleninou. Nejlepší na gril je sumec kolem 1 metru, starší kusy bývají moc tučné, hodí se spíše na uzení, nebo je nutné u jejich masa důkladně odstranit podkožní tuk.

    Pokud nemáte originální misky na grilování, lze si je vyrobit z alobalu!

    Poznámka

    Autor textu i fotografií: Dalibor Marounek

    Nejčtenější články

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.