Rybářský rozcestník

Grilovaný losos s kaparovou omáčkou

Grilované filety z lososa servírované přelité studenou kaparovou omáčkou.

1 náročnost
30 minut
Grilovaný losos s kaparovou omáčkou
  • Rozpis na 4 porce:
  • 600 g filet z lososa
  • 4 lžíce oleje
  • sůl
  • Na kaparovou omáčku:
  • 125 ml olivového oleje
  • 2 lžíce kaparů
  • 2 lžíce dijonské hořčice
  • 1 lžíce estragonu
  • 1 lžíce cukru
  • 1 ks limetky
  • Příprava

    1. Rybí filet omyjeme, osušíme, nakrájíme na 4 porce
    2. Jednotlivé maso potřeme olejem, osolíme a dáme na gril kůží dolů
    3. Grilujeme, na přikrytém grilu, bez otáčení, zhruba 12-15 minut.

    Příprava kaparové omáčky:
    1. V misce vyšleháme olivový olej s hořčicí a šťávou z limetky
    2. Přidáme cukr, pokrájené kapary a nahrubo nasekaný estragon
    3. Hotovou omáčku dáme do lednice vychladit.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!