Rybářský rozcestník

Grilovaná chobotnice se zeleninou

Uvařená chapadla chobotnice marinovaná, nakonec ugrilovaná spolu se zeleninou v grilovací misce pod grilem v troubě nebo i na venkovním roštu grilu.

2 náročnost
80 minut
grilovanágrilovaná
  • 750 g chapadel z chobotnice
  • 4 ks rajčata
  • 2 ks stroužky česneku
  • 2 ks cibule
  • 1 ks červená paprika
  • 1 ks cuketa
  • 1 dl olivový olej
  • 1 dl vinný ocet
  • 1 lžíce citronová šťáva
  • 1 lžička pasty sambal (chilli pasta)
  • bobkový list
  • sůl
  • Příprava

    1. Chapadla z chobotnice zalijeme vodou, přidáme vinný ocet, bobkový list, osolíme, vaříme 1 hodinu, aby chapadla změknula.
    2. Uvařená chapadla nakrájíme na menší kousky a naložíme do marinády, kterou uděláme z olivového oleje pasty sambal, drceného česneku a citronové šťávy, necháme marinovat nejméně 30 minut.
    3. Marinovanou chobotnici vložíme do grilovací misky, přidáme nakrájenou zeleninu, grilujeme 15 minut. Během grilování otáčíme a potíráme marinádou.

    Poznámka

    Text i foto: Dalibor Marounek

    Nejčtenější články

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.