Rybářský rozcestník

Grilovaná chapadla z kalamárů

Špalíčky z chapadel kalamárů uvařené ve vodě doměkka spolu s cibulí, octem a kořením, grilované, potřené česnekem a olivovým olejem, na otevřeném roštu grilu nebo také pod grilem v troubě.

2 náročnost
110 minut
grilovaná
  • 750-1000 g chapadel z kalamárů
  • 2 l vody
  • 1 dl balzamikového octa
  • 4 ks stroužky česneku
  • 4 ks bobkové listy
  • 1 ks cibule
  • 1 lžička tymiánu
  • drcený barevný pepř
  • olivový olej
  • chilli vlákna
  • petrželka
  • sůl
  • Příprava

    1. Z chapadel odřízneme tenké konečky, na okraji nařízneme, stáhneme kůži, podobně jako u úhoře. Chapadla nakrájíme na 10 cm špalíčky.
    2. Do většího hrnce nalijeme přibližně 2 l vody, přidáme celou cibuli, tymián, bobkový list, nalijeme ocet, osolíme, chapadla vaříme pod pokličkou na mírném plameni 90 minut.
    3. Chapadla scedíme, opláchneme, necháme vychladnout.
    4. Křížem uděláme na špalíčky zářezy, potřeme drceným česnekem, pokapeme olivovým olejem. Vložíme na gril, nebo pod gril v troubě, grilujeme, až se zářezy začnou rozevírat a maso na povrchu hnědnout.
    5. Hotová chapadla posypeme drceným pepřem, nasekanou petrželkou, ozdobíme chilli vlákny.

    Doporučení

    Podáváme například s restovanou zeleninou.

    Nejčtenější články

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.