Rybářský rozcestník

Grilovací marináda pro ryby

Olivový olej ochucený česnekem, dijonskou hořčicí, šťávou z limetky a pepřem.

1 náročnost
5 minut
  • 100 ml olivového oleje
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 1/2 lžičky šťávy z limetky
  • 1/2 lžičky mletého pepře
  • 1 ks stroužek česneku
  • Příprava

    1. Olivový olej smícháme s dijonskou hořčicí, šťávou z limetky a pepřem
    2. Česnek prolisujeme nebo utřeme a zamícháme do marinády
    3. Marinádou potíráme rybí filety a buď je ihned grilujeme, nebo je necháme v lednici až několik hodin marinovat.

    Nejčtenější články

    Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky? – Výsledky ankety!

    Nedávno jsme ukončili hlasování v naší anketě s otázkou: „Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky?“ Hlasovalo celkem 3574 čtenářů a poměrně jasně se vyjádřili proti případnému zákazu lovu na živé nástražní rybky na svazových, ale i soukromých vodách v Česku.

    Kam v létě za rybařením – tipy na výlety s celou rodinou

    Léto je ideální dobou pro to, trávit většinu času s rodinou nebo partou přátel poblíž vody. Rybářům se pak už jen nabízí možnost spojit příjemné s užitečným, vzít své nejbližší za dobrodružstvím a ukázat jim v čem tkví kouzlo rybaření. Která místa v Čechách jsou pro rodiny či větší partu lidí ty nejlepší?

    Kde vzít masné červy, když je rybář zapomene doma

    Masní červi rozhodně patří mezi nejoblíbenější nástrahu především plavačkářů, ale i rybářů chytající například s feederovými pruty. Právě na menší ryby jde o dokonalou nástrahu. Ovšem co si počít, když je zapomeneme doma?