Rybářský rozcestník

Gratinovaná aljašská treska

Porce tresky pokapané citrónovou šťávou, posypané solí a pepřem, potřené rozšlehaným vejcem a zasypané tvrdým sýrem, zapečené v troubě dorůžova.

2 náročnost
40 minut
  • 500 g tresky
  • 100 g nastrouhaného tvrdého sýra
  • 1 ks vejce
  • olej na opečení
  • zelená petrželka
  • citrónová šťáva
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Rybí maso osolíme, pokapeme citrónovou šťávou, okořeníme pepřem, vložíme do ohnivzdorné misky důkladně vymazané olejem
    2. Povrch potřeme rozšlehaným vejcem a hustě posypeme nastrouhaným sýrem
    3. Tresku zapečeme dozlatova v troubě vyhřáté na 200 °C.

    Doporučení

    Takto upravené rybí maso servírujeme nejlépe s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.

    Nejčtenější články

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.