Rybářský rozcestník

Gratinovaná aljašská treska

Porce tresky pokapané citrónovou šťávou, posypané solí a pepřem, potřené rozšlehaným vejcem a zasypané tvrdým sýrem, zapečené v troubě dorůžova.

2 náročnost
40 minut
  • 500 g tresky
  • 100 g nastrouhaného tvrdého sýra
  • 1 ks vejce
  • olej na opečení
  • zelená petrželka
  • citrónová šťáva
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Rybí maso osolíme, pokapeme citrónovou šťávou, okořeníme pepřem, vložíme do ohnivzdorné misky důkladně vymazané olejem
    2. Povrch potřeme rozšlehaným vejcem a hustě posypeme nastrouhaným sýrem
    3. Tresku zapečeme dozlatova v troubě vyhřáté na 200 °C.

    Doporučení

    Takto upravené rybí maso servírujeme nejlépe s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.

    Nejčtenější články

    Atraktory ve spreji – šikovná pomůcka zkušeného rybáře

    Atraktory jsou určeny výhradně pro zatraktivnění nástrah a návnad jak pro lov kaprovitých ryb, tak i pro lov dravců. Prodávají se v různých variantách, ale velmi oblíbené, hlavně u zkušených rybářů, jsou ve formě sprejů.

    Základy výběru správného stanu pro rybáře

    Rybářské stany a bivaky tvoří samostatný segment v rozsáhlé nabídce stanů. Jak se v něm zorientovat a které parametry jsou pro nákup úplně nejdůležitější?

    Metlička na míchání zakrmovacích směsí

    Metlička na promíchání zakrmovacích směsí v kombinaci s bateriovou vrtačkou nám usnadní důkladné spojení všech vnadících složek. Jde o skvělého pomocníka. Právě správné promíchání zakrmovací směsi nám může pomoci k pěkným úlovkům.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím