Jednoduchá rybí polévka z francouzské kuchyně, která zahřeje a také skvěle chutná!
2 náročnost
70 minut
Francouzský rybí vývar s knedlíčky
250 g kapřího masa
2 ks kapří hlavy a odřezky
2 ks stroužky česneku
10 ks zrnek celého pepře
1 ks petržel
1 ks pórek
1 ks mrkev
1 ks cibule
1 ks vejce
1 snítka petrželky
1 snítka libečku
2-2,5 l vody
nasekaná petrželka
citronová šťáva
muškátový květ
olivový olej
sůl
Příprava
Rybí hlavy, odřezky a rybí maso zalijeme vodou, přidáme celou mrkev, petržel, nakrájený pórek, snítky libečku, petrželky, a celý pepř, osolíme a vaříme na mírném plameni 1 hodinu
Vývar scedíme přes plátýnko, rybí maso dáme stranou, necháme vychladnout
Z masa odstraníme kosti, vidličkou rozmělníme, přidáme vejce strouhanku, ochutíme muškátovým květem, pepřem, solí, směs promícháme a z husté kaše uděláme kuličky, které vhazujeme do vroucího čirého vývaru, knedlíčky jsou uvařené po 5 minutách
Podušené, pomleté rybí maso promíchané s povařenými, nastrouhanými brambory, sněhem z bílků a žloutky se smetanou, vše okořeněné, zapečené v zapékací misce, ke konci nákyp ještě posypaný nastrouhaným sýrem.
Marinovaný filet chlazeného lososa zprudka opečený na pánvi na olivovém oleji a másle, servírovaný se směsí orestované zeleniny a opečenou bagetou, nebo bulgurem, kuskusem …
Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….
Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!
Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.