Rybářský rozcestník

Francouzský rybí vývar s knedlíčky

Jednoduchá rybí polévka z francouzské kuchyně, která zahřeje a také skvěle chutná!

2 náročnost
70 minut
Francouzský rybí vývar s knedlíčky
Francouzský
  • 250 g kapřího masa
  • 2 ks kapří hlavy a odřezky
  • 2 ks stroužky česneku
  • 10 ks zrnek celého pepře
  • 1 ks petržel
  • 1 ks pórek
  • 1 ks mrkev
  • 1 ks cibule
  • 1 ks vejce
  • 1 snítka petrželky
  • 1 snítka libečku
  • 2-2,5 l vody
  • nasekaná petrželka
  • citronová šťáva
  • muškátový květ
  • olivový olej
  • sůl
  • Příprava

    1. Rybí hlavy, odřezky a rybí maso zalijeme vodou, přidáme celou mrkev, petržel, nakrájený pórek, snítky libečku, petrželky, a celý pepř, osolíme a vaříme na mírném plameni 1 hodinu
    2. Vývar scedíme přes plátýnko, rybí maso dáme stranou, necháme vychladnout
    3. Z masa odstraníme kosti, vidličkou rozmělníme, přidáme vejce strouhanku, ochutíme muškátovým květem, pepřem, solí, směs promícháme a z husté kaše uděláme kuličky, které vhazujeme do vroucího čirého vývaru, knedlíčky jsou uvařené po 5 minutách
    4. Horký vývar ochutíme lžící olivového oleje, lžící citronové šťávy a utřeným česnekem
    5. Horkou polévku na talíři posypeme nasekanou petrželkou.

    Nejčtenější články

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.