Okořeněné, citronovou šťávou zakápnuté filety z tresky černé, zprudka opečené na másle a oleji, servírovaný se špenátem připraveným ve výpeku po tresce.
1 náročnost
20 minut
+ 30 minut odpočinutí
Filet z tresky tmavé, baby špenát
Rozpis na 2 porce:
2 ks filety z tmavé tresky (300 g)
2 lžíce másla
1 lžíce oleje
koření na ryby (bez soli)
šťáva z půlky citronu
himalájská sůl
Na baby špenát:
250-300 g baby špenátu
4 ks stroužky česneku
1 lžíce olivového oleje
pepř
sůl
Příprava
Filety zakápneme citronovou šťávou, okořeníme a bohatě osolíme, necháme 30 minut odpočinout
Na másle a oleji filety z každé strany 3 minuty opečeme
Do pánve dáme olivový olej, přidáme nasekaný česnek a necháme jej rozvonět
přidáme špenát, osolíme a opepříme, restujeme 3 minuty, dokud nám špenát „nezavadne“
Podáváme s treskou a vařenými bramborami.
Poznámka
Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová
Ankety
Vyrábíte si doma vlastní boilies nebo koule jen nakupujete?
Jednoduchý recept na přípravu makrel naporcovaných do tvaru podkov. Podkovy ryb nejprve zprudka opečené na pánvi okořeněné, obalené v mouce, pak podušené zaklopené, mírně podlité bílým vínem, spolu se zelenými fazolkami a plátky žampionů.
Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….
Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!