Rybářský rozcestník

Filet z tresky tmavé, baby špenát

Okořeněné, citronovou šťávou zakápnuté filety z tresky černé, zprudka opečené na másle a oleji, servírovaný se špenátem připraveným ve výpeku po tresce.

1 náročnost
20 minut
+ 30 minut odpočinutí  
Filet z tresky tmavé, baby špenát
  • Rozpis na 2 porce:
  • 2 ks filety z tmavé tresky (300 g)
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžíce oleje
  • koření na ryby (bez soli)
  • šťáva z půlky citronu
  • himalájská sůl
  • Na baby špenát:
  • 250-300 g baby špenátu
  • 4 ks stroužky česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Filety zakápneme citronovou šťávou, okořeníme a bohatě osolíme, necháme 30 minut odpočinout
    2. Na másle a oleji filety z každé strany 3 minuty opečeme
    3. Do pánve dáme olivový olej, přidáme nasekaný česnek a necháme jej rozvonět
    4. přidáme špenát, osolíme a opepříme, restujeme 3 minuty, dokud nám špenát „nezavadne“
    5. Podáváme s treskou a vařenými bramborami.

    Poznámka

    Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!