Rybářský rozcestník

Filátka ze pstruha s dýňovým pyré

Opečené filety pstruha servírované s pyrém z podušené dužiny dýně, fenyklu, cibule a vývaru.

2 náročnost
45 minut
  • 8 ks filátek ze pstruha
  • máslo na pokapání
  • olivový olej
  • mletý pepř
  • sůl
  • Na dýňové pyré:
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 4 lžíce másla
  • 1 ks máslové dýně
  • 1 ks fenyklu
  • 1 ks cibule
  • mletý muškátový oříšek
  • sůl
  • Příprava

    1. Dužinu z oloupané dýně zbavené semínek a očištěný fenykl nakrájíme na menší kousky
    2. V hrnci na 2 lžících rozehřátého másla orestujeme oloupanou na drobno nakrájenou cibuli, přidáme nakrájenou dýni i fenykl, krátce opečeme, zalijeme zeleninovým vývarem a dusíme doměkka, pak slijeme přebytečnou tekutinu, přidáme zbylé máslo a vše rozmačkáme na pyré, ochutíme muškátovým oříškem a podle potřeby osolíme
    3. Filátka ze pstruha očistíme, osolíme, opepříme a v pánvi na rozehřátém olivovém oleji po obou stranách opečeme
    4. Pstruhy podáváme pokapané rozpuštěným máslem s dýňovým pyré a vařenými bramborami.

    Nejčtenější články

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.