Pomleté maso štiky spolu s cibulí, promíchané se žemlí, dochucené kořením, směs povařená ve vývaru, zamotaná do hadrového ubrousku, servírovaná nakrájená na plátky.
1. Rybu očistíme a odřízneme maso
2. Ze zeleniny a zbytků ryby a hlavy uděláme vývar
3. Nakrájenou cibuli zpěníme na tuku
4. Maso, vymačkanou žemli a cibuli semeleme, do hmoty přidáme vejce, okořeníme a vypracujeme těsto s přidáním trochy vody
5. Vývar z kořenové zeleniny procedíme a osolíme
6. Navlhčíme hadrový ubrousek, potřeme jej máslem, položíme na něj rybí hmotu, uděláme váleček a ubrousek svineme a vložíme do vařícího vývaru
7. Zvolna vaříme asi 1 až 1,5 hodiny
8. Roládu vyjmeme, sejmeme ubrousek a částečně vychladlé maso nakrájíme na plátky 1,5 cm silné a podáváme.
Podáváme např. s křenovou, rajčatovou nebo řeckou omáčkou.