Rybářský rozcestník

Džuveč ze sumce

Skvělý recept z balkánské kuchyně na úpravu sumce. Kostky rybího masa podušené spolu s povařenou zeleninou.

2 náročnost
45 minut
Džuveč ze sumce
  • 300 g sumce
  • 300 g brambor
  • 150 g oloupaných rajčat
  • 150 g vařené rýže
  • 2 ks cibule
  • 1 ks červené papriky
  • sladká červená paprika
  • pepř
  • olej
  • sůl
  • Příprava

    1. Nakrájenou cibuli osmahneme na oleji, přidáme mletou červenou papriku, nakrájené brambory a papriku, osolíme, opepříme, podlijeme trochou vody a dusíme do měkka
    2. Když jsou brambory měkké, přidáme oloupaná nakrájená rajčata, kousky masa ze sumce, uvařenou rýži, opět trochu podlijeme vodou a dusíme 5 minut
    3. Hotový džuveč nesmí být suchý nebo mít nadbytek šťávy
    4. Podáváme s chlebem nebo bílým pečivem.

    Doporučení

    Na tento recept lze použít i jinou sladkovodní nebo mořskou rybu.

    Nejčtenější články

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.