Rybářský rozcestník

Dušený kapr na zelenině a žampionech

Porce kapra osolené, okořeněné kmínem a potřeme utřeným česnekem, obalené v hladké mouce, opečené zprudka na oleji, ve výpeku pak podušená zelenina spolu se žampiony, ke konci i s opečenou rybou.

2 náročnost
40 minut
dušenýdušenýdušenýdušený
  • Rozpis na 2 porce:
  • 2 ks porce kapra cca 200 g
  • 4 ks oloupaná rajčata
  • 2 ks stroužky česneku
  • 1 ks cibule
  • 1 dl bílého vína
  • 150 g menších žampionů
  • 150 g zelených fazolek
  • hladká mouka
  • worchestr
  • kmín
  • pepř
  • olej
  • sůl
  • Příprava

    1. Porce kapra osolíme, okmínujeme, potřeme utřeným česnekem, obalíme v hladké mouce.
    2. Kapra opečeme zprudka na oleji, z obou stran, vyndáme, odložíme stranou.
    3. Do šťávy přidáme nakrájenou zeleninu, přepůlené žampiony, podlijeme vínem, osolíme, opepříme, dusíme pod pokličkou, až si zelenina začne pouštět šťávu.
    4. K zelenině přidáme kapra, přiklopíme pokličkou, dusíme na mírném plameni 15 minut.
    5. Hotový pokrm dochutím, solí, pepřem, zastříkneme worchestrem.

    Doporučení

    Podáváme například s vařenými brambory.

    Poznámka

    Text i foto: D. Marounek

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!