Rozpis na 2 porce:
2 ks porce kapra cca 200 g
4 ks oloupaná rajčata
2 ks stroužky česneku
1 ks cibule
1 dl bílého vína
150 g menších žampionů
150 g zelených fazolek
hladká mouka
worchestr
kmín
pepř
olej
sůl
Příprava
- Porce kapra osolíme, okmínujeme, potřeme utřeným česnekem, obalíme v hladké mouce.
- Kapra opečeme zprudka na oleji, z obou stran, vyndáme, odložíme stranou.
- Do šťávy přidáme nakrájenou zeleninu, přepůlené žampiony, podlijeme vínem, osolíme, opepříme, dusíme pod pokličkou, až si zelenina začne pouštět šťávu.
- K zelenině přidáme kapra, přiklopíme pokličkou, dusíme na mírném plameni 15 minut.
- Hotový pokrm dochutím, solí, pepřem, zastříkneme worchestrem.
Doporučení
Podáváme například s vařenými brambory.
Poznámka
Text i foto: D. Marounek