Rybářský rozcestník

Dušený jelec tloušť

Půlky tloušťů prošpikované slaninou, potřené česnekem, okořeněné a poprášené moukou, podušené na cibulovém základě.

2 náročnost
30 minut
  • 800 g jelce tlouště
  • 100 g sádla
  • 30 g slaniny
  • 50 ml bílého vína
  • 10 ml kečupu
  • 2 ks stroužky česneku
  • 2 ks cibule
  • 2 ks zrnka nového koření
  • 1 ks bobkového listu
  • hladká mouka
  • sůl
  • Příprava

    1. Půlky očištěných ryb protkneme ve hřbetní části slaninou, osolíme, potřeme prolisovaným česnekem a poprášíme moukou
    2. Na jemno nakrájenou cibuli osmahneme na sádle a mimo oheň promícháme s kořením, vínem a kečupem
    3. Směs vlijeme do ohnivzdorné misky, přidáme ryby, zastříkneme vodou a dusíme asi 20 minut.

    Nejčtenější články

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.